kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Kobiece mleko składnikiem potraw
2008/9/26 10:10:00

Właściciel restauracji w ekskluzywnej dzielnicy szwajcarskiego miasta Winterthur wprowadził do karty dań kilkanaście potraw - w tym sosów i zup - w 75 procentach składających się z mleka matek.

Hans Locher twierdzi, że pierwsze potrawy z dodatkiem kobiecego mleka przyrządzał, gdy urodziła się jego córka. Jego zdaniem takie dania są bardzo smaczne, chociaż na ogół wymagają dodania śmietany. Teraz „dostawczyń” mleka przedsiębiorczy restaurator poszukuje poprzez ogłoszenia.

O tym, czy potrawy z kobiecym mlekiem są rzeczywiście smaczne zdecydują już wkrótce sami klienci, na razie wiadomo tylko, że ich wytwarzanie jest w Szwajcarii dozwolone.

- Ludzie jako producenci mleka nie zostali ujęci w przepisach – mówi Rolf Etter z Centralnego Laboratorium Żywności w Zurychu. - Nie ma ich wprawdzie na liście zatwierdzonych gatunków, takich jak krowy czy owce, ale nie ma też na liście gatunków zakazanych, na przykład małp.


Telegraph
Oprac: Adrianna Buniewicz

 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: karmienie piersią, mleko, mleko kobiece, restauracja


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »